Krémes szünet: kávés kekszes sajttorta falatkák popcornnal
A krémes sajttorták nagy rajongóiként feltettük magunknak a kérdést: Lehet-e jobb a sajttorta? Igen! A ropogós és a nyirkos kifinomult egyensúlya még jobbá teszi. A kis csokoládés, édes és fanyar torták éppen megfelelő méretűek egy kis, finom szünethez, és igazi szemet gyönyörködtetnek minden party asztalán.
HOZZÁVALÓK
A tésztához
- 100 g vajas keksz
- 50 g olvasztott vaj
- 1 tk sütőkakaó
- 25 ml espresso
A töltelékhez
- 300 g krémsajt
- 50 ml tejszín
- 80 g cukor
- 2 tojás
- 6 csokis keksz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A díszítéshez:
- kakaópor
- csokis keksz
- Kávés keksz pattogatott kukorica
HOGYAN KÉSZÍTSD EL?
Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra és egy 12 muffinhoz való muffinformát vajazd ki.
A kekszet mélyhűtő zacskóba zárd bele és sodrófával szépen törd össze.
Az apróra vágott vajas kekszet keverd össze az olvasztott vajjal, az eszpresszóval és a kakaóporral, és egyenletesen elosztjuk a 12 formában. A sütőben 8-10 percig elősütjük.
Amíg a tortahéj sül, keverd simára a krémsajtot, a tejszínt, a tojásokat, a cukrot, a sót és a vaníliás cukrot.
A csokis kekszeket ugyanúgy törd fel, mint a vajas kekszet, és forgassuk bele a sima tésztába. Most vedd ki a muffinformát a sütőből (a sütőt hagyjuk bekapcsolva), és kend meg a krémsajtos keverékkel a keksz alapjait.
A tortákat 165°C-on kb 20-25 percig süsd. A sütési idő végén a masszának csak a közepén kell enyhén „billegnie”. Kihűlés után a tortákat legalább 4 órára tedd hűtőbe.
Vedd ki a formából, szórd meg egy kis kakaóporral. Pattogatott kukoricával és keksszel díszítjük.