Nagykereskedők e-mailen keressenek minket :)
A banoffee pite az angolok egyik kreálmánya

A banoffee pite az angolok egyik kreálmánya

A banoffee pite az angolok egyik kreálmánya

A banoffee (banana és toffee = banoffee) pite az angolok egyik kreálmánya, pedig azt is hihetnénk, hogy egy amerikai cuccról van szó… A banán és karamell kedvelői ne is lapozzanak tovább, hanem essenek neki!

Hozzávalók a töltelékhez

  • 2 db banán
  • 400 ml habtejszín
  • ½ tábla étcsoki

Hozzávalók az alaphoz

  • 400 g édes keksz
  • 1 csipet só
  • 200 g vaj

Hozzávalók a karamellhez

Nem kell más, mint a Banoffe Pie Karamell szószunk!

Így készítsd el!

A banoffee pie alapjához a kekszet és a sót egy aprítógépbe tesszük, és teljesen finomra zúzzuk. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és addig aprítjuk tovább, amíg teljesen össze nem állt. Egy 20 cm-es tortaformában elegyengetjük úgy, hogy a falára teljesen tetszőleges módon felnyomkodjuk, az egész alap kb. 5 mm vastag. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk kidermedni.

A banánokat felszeleteljük, és végigrakjuk vele a karamellt. A jéghideg habtejszínből tejszínhabot verünk egy robotgéppel vagy habverővel, aztán egy habzsákba téve a torta tetejére nyomjuk. A hűtőből kivett étcsokival vagy megreszeljük, vagy egy késsel, az élét enyhén megdöntve, magunk felé húzva csokiforgácsokat csinálunk, és ezzel szórjuk meg. Hűtőbe tesszük, amíg teljesen le nem hűlt.

De ha egyszerűen csak az ízére vágysz, itt a Banofee PIe Popcornunk