Házi készítésű popcorn
Az egy dolog, hogy otthon maradtok és mozi helyett inkább otthon a kanapéről, vagy az ágyból filmeztek, ezzel nincs semmi gond. Na de hogy drága, gagyi, pálmazsíros popcornt egyetek a film mellé? Szó sem lehet róla! Próbáljátok ki ezeket a házi popcornokat, nem fogjátok megbánni.
Karamellás popcorn
Hozzávalók:
- 2 dl pattogtatni való kukorica
- 2 evőkanál olaj (mi az olivát javasoljuk)
- karemell szósz – innen tudsz választani
Így készítsd el!
Egy nagy lábasba öntsd bele az olajat és egy mokkáskanálnyi sót. Kezd hevíteni és add hozzá a kukoricát. Addig kevergesd, míg az első szemek ki nem pattannak. Ekkor fedd le a lábast és gyakran átrázva addig pattogtasd a szemeket, míg el nem némul a pattogás. Vedd e a tűzhelyről és egy tálba. A karamell szószt ekkor egyből folyasd rá, madj keverd össze.